Parkeerplaats langs autowegen A58 Leikant

Body: 

De Brabantse snelwegen hebben sommige parkeerplaatsen goede cruise voorzieningen met een druk gefrequenteerd bos. Deze parkeerplaats is daar een goede voorbeeld van. Deze wordt al vanaf medio jaren 60 als zodanig bezocht. Altijd de moeite waard om even te kijken wat er loos is.

Leikant: Breda richting Tilburg, na afrit 12 (Gilze). Leikant is ook goed bereikbaar via de weg van Goirle via Riel naar Gilze die direct ten zuiden van de snelweg loopt. De boer die naast het bos woont is erg homo fobisch en kan zich blijkbaar niet inhouden omdat hij van het bos een paintball locatie van wil gaan maken en daarom wil hij de bezoekers van de HOP daar weghebben. Zo heeft hij maten van hem die er willen paintballen op aangespoord om op jacht naar homo's te maken en hebben auto´s beschadigd of zelfs geprobeerd in brand te steken. Soms komt hij uit de bosjes en bedreigt met geweer een baanbezoeker. Politie is snel ter plaatse met 2 auto's. De politie kent de man. Hij heeft er ook illegaal gekapt en het snoeihout tegen de hekken van Rijkswaterstaat gestapeld om het HOP bezoek te trachten te belemmeren. Poging is te vergeefs omdat mensen hebben alle takken aan de kant gegooid om er weer langs te komen. 

De voorzieningenrechter  heeft op 22-01-2015 dat in de bestaande afrastering — eigendom van Rijkswaterstaat — tussen parkeerplaats “De Leikant” en het bos is de gecreëerde doorgang blijft bestaan zodat het bosperceel na plaatsing van het vergunde hekwerk, langs de gemeentelijke wegen van Goirle feitelijk openbaar toegankelijk blijft. Dit betekend dat de homo-ontmoetingsplaats in het bos nu formeel juridisch erkend is. 

  

Op de foto hieronder is de toegang goed zichtbaar.