Feiten en cijfers over LHBTI op een rij

Hoeveel lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) zijn er in Nederland? Hoe accepterend is de Nederlandse bevolking tegenover lesbische vrouwen en homo mannen? Wat is de mening van Nederlanders over biseksualiteit en transgender personen? Wat is het effect van negatieve reacties op de gezondheid van LHBTI’s?

Deze handreiking geeft antwoord op deze en meer vragen. Alle feiten en cijfers over LHBTI’s worden op een rij gezet. Het biedt een duidelijk overzicht van en inzicht in de belangrijkste vraagstukken rondom LHBTI in Nederland. Deze publicatie kan onder meer gebruikt worden door ambtenaren en beleidsmedewerkers bij het ontwikkelen van LHBTI-beleid en door docenten op agogische-, zorg- en pedagogische beroepsopleidingen bij het lesgeven over LHBT.

Het is belangrijk om waakzaam te blijven, want in Nederland is er nog een hoop te doen. Dat is vooral goed te zien als wordt ingezoomd op specifieke groepen binnen de LHBTI-gemeenschap zo zijn er nog steeds problemen met seksueel geweld. Dat is echt enorm zorgwekkend. 

Een aantal feiten en cijfers zijn in een infographic verwerkt. Ook deze infographic kunt u hieronder bekijken.

Wij vinden dat overheden de indruk wekken door met te doen als of het HOP bezoek niet zou mogen door het nemen van allerlei ontmoedigingsmaatregelen. Met deze feitelijke handelingen wordt daardoor geweld rondom HOP’s uitgelokt en gestimuleerd.