De acceptatie van homoseksualiteit door etnische en religieuze groepen in Nederland

Alhoewel de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland internationaal vergeleken groot is, zijn er ook hier bepaalde groepen voor wie deze acceptatie niet vanzelfsprekend is. Om hier een beter beeld van te krijgen is op verzoek van de Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) deze verkennende studie uitgevoerd.

Het doel van de studie is om op basis van bestaande data een beeld te geven van de acceptatie van homoseksualiteit en de ontwikkeling daarvan binnen zoveel mogelijk verschillende etnische en religieuze groepen. Tevens wordt de vraag gesteld hoe – in het licht van de bevindingen uit deze studie – in de toekomst onderzoek kan worden gedaan naar homoacceptatie in religieuze en etnische kringen.

Willem Huijnk is werkzaam als wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij doet met name onderzoek naar de integratie van minderheden in Nederland. 

teksten: 

http://www.platform-keelbos.org/modules/file/icons/application-pdf.pngDe_acceptatie_van_homoseksualiteit_door_etnische_en_religieuze_groepen_in_Nederland.pdf

 

Fout | Platform Keelbos 2.0

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.