Borger-Odoorn

De gemeente heeft het idee gelanceerd om de homo-ontmoetingsplaats bij de visvijver, Zuiderblokken, Drouwenermond, te ontmoedigen door het parkeren aan het doodlopende stuk weg onmogelijk te maken, door op de weg een gesloten-verklaring voor motorvoertuigen in te stellen.

Op een gegeven moment zag ons bestuurslid een gewone auto geparkeerd staan voorbij het bord van de geslotenverklaring, en wilde de bestuurde op de hoogte brengen van de gewijzigde situatie.

Bij aankomst bleek dat de politie daar in die auto zat om de opdracht van de burgemeester uit te voeren om strikt te handhaven. Ons bestuurslid heeft daarop de politie op de hoogte gebracht van het Handelingskader politie op mannen ontmoetingsplaatsen

Om een gemakkelijk alternatief te onderzoeken heeft ons bestuurslid aan de N374 in de berm te geparkeerd. Hij heeft daarop van de politie een bekeuring gekregen voor het in gevaar brengen van het verkeer.

Frappant is dat hij vlak daarna van de burgemeester een waarschuwing kreeg om de politie niet te hinderen bij het uitvoeren van haar taken - lees het ontmoedigen van het bezoek van de homo-ontmoetingsplaats - onder dreiging van een gebiedsverbod.

Om u op de hoogte te houden van de voortgang van het bezwaar en beroep van het parkeren in de berm aan de N374 treft u hieronder al de relevante stukken aan.

Er lopen nog diverse procedures onder andere tegen de ontmoedigingsmaatregelen én tegen beide boetes.