RWS

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (RWS) is toonaangevend in het sluiten HOP’s.

Hier een onvolledige lijst van gesloten HOP’s door RWS:

Keelbos  
In de zomer van 2002 kreeg deze baan volop aandacht. Rijkswaterstaat had besloten de parkeerplaats af te sluiten! Naar nu blijkt hebben de vele protesten mogen helpen, want na een dag waren de blokkades al weer verdwenen. Waren ze gezwicht voor de dreiging van homo-organisaties met een rechtszaak? 
Je vindt deze parkeerplaats aan de A79 van Maastricht richting Heerlen, bij Valkenburg.
Juni 2004: Dankzij de inspanningen van (o.a.) Stichting Platform Keelbos heeft de rechter uitspraak gedaan: Het besluit om de parkeerplaats te sluiten is vernietigd echter de gevolgen zijn in stand gehouden(!) zodat ze toch gesloten kon worden.
Deze sluiting was de reden van de oprichting van onze stichting.

Ravensbos
Rijkswaterstaat had besloten de parkeerplaats af te sluiten! Naar nu blijkt hebben de vele protesten mogen helpen, want na een dag waren de blokkades al weer verdwenen. Waren ze gezwicht voor de dreiging van homo-organisaties met een rechtszaak? 
Je vindt deze parkeerplaats aan de A79 van Maastricht richting Heerlen, bij Valkenburg.
Juni 2004: Dankzij de inspanningen van (o.a.) Stichting Platform Keelbos heeft de rechter uitspraak gedaan: Het besluit om de parkeerplaats te sluiten is vernietigd echter de gevolgen zijn in stand gehouden(!) zodat ze toch gesloten kon worden.

Bosberg
Eén van de aller drukste banen van Nederland. Activiteiten nagenoeg 24 uur per dag, behalve overdag in het weekend.
Vanaf de parkeerplaats is er een doorgang in het hek (ter hoogte van de zendmast), waarna je in een groot bos komt. Soms moet je erg ver lopen om wat privacy te vinden, tot voorbij het fietspad.
Bovenaan de heuvel en nog een stukje verderop zijn er nog twee doorgangen in het hek.
In de zomer van 2002 ontvingen wij berichten van verontruste Bosbergbezoekers vanwege politie surveillances te paard.
Rijkswaterstaat heeft besloten om eind 2004 De Bosberg op te heffen ondanks het grote maatschappelijk belang!
Snelweg A27 Utrecht - Hilversum. Tussen de afritten 32 (Bilthoven) en 33 (Hilversum) was de parkeerplaats.

Aalsterhut
Direct ten zuiden van Eindhoven.
Redelijk druk bezocht, maar ook veel niet baan bezoekers. Veel vrachtwagenchauffeurs parkeren er vanwege de veiligheid.
Officieel gesloten vanwege de aanleg van de achtbaans ring rond Eindhoven als natuurcompensatie.
Er is bewust gekozen voor een tracé waarbij deze parkeerplaats moest sluiten. Uit politie gegevens hebben wij kunnen opmaken dat deze parkeerplaats voor vrachtwagenchauffeurs erg veilig is omdat er nauwelijks ladingdiefstallen hebben plaatsgevonden, juist vanwege de aanwezigheid van cruisende homo's.

Heezerhut
Tegenover Aalsterhut, direct ten zuiden van Eindhoven.
Was redelijk druk bezocht.

De Rooijen 
Net na afrit Kerkdriel. "Aanrader". Overdag kan het soms wat druk zijn, maar het gebrek aan privacy is voor menigeen reden om te wachten tot het donker wordt. Vooral na zonsondergang kan het er bruisen van de activiteiten. Kijk wel uit bij het afdalen van het talud, want het kan erg glad zijn. Door RWS gesloten voor "natuurcompensatie".

Zwarte Hof
Zwarte Hof, is minder druk maar wordt ook voor cruising gebruikt. Augustus 2003: Erg druk de laatste tijd maar veel agressie tegen homo's van enkele mannen. Ze opereren steeds alleen ma November 2003: Let op er komt daar ook een man met een blauw paarse Mitsubishi Galant. Iedereen praat over hem, dat het een rare is. Mei 2004: De man met de Mitsubishi Galant is nog steeds aanwezig en kan erg agressief zijn als hij wordt afgewezen. Door RWS gesloten voor "natuurcompensatie". 
De agressie van deze mannen is dus door RWS beloond met het afsluiten van deze HOP!

Mollebos 
Parkeerplaatsen tussen A12 en Benthuizen afgesloten i.v.m. aanleg HSL.

De Horn 
Tussen de afritten 10 (Wognum) en 11 (Medemblik) ligt De Horn.
Het eerste gedeelte van De Horn is "gereserveerd" voor vrachtwagenchauffeurs die willen slapen op het tweede gedeelte is de actie. Lekker donker en voldoende mogelijkheden om je terug te trekken (bossages struiken). 
Rijkswaterstaat zich hier voor het karretje van de boer laten spannen door alle bosjes achterin kortwieken..en alleen de bomen zijn blijven staan. De boer heeft in het laatste plekje dat over was koeienmest (je leest het goed!) gegooid in de looppaden.

Veenbult
Rijkswaterstaat heeft er alle bosjes laten kortwieken en alleen de bomen zijn blijven staan.

De Gender
Veldhoven
Deze parkeerplaats is medio 2003 opgeheven.

Elsenerveld 
Onder het mom van een proef van Rijkswaterstaat zijn Elsenerveld en het aan de overzijde van de snelweg gelegen Friezenveld afgesloten.
In korte tijd ontvingen wij veel klachten over dit "experiment".
A1 Hengelo >> Deventer, tussen afritten 28 (Rijssen) en 27 (Markelo). 
Deze parkeerplaats is ook te bereiken aan de achterzijde via de weg van Rijssen naar Markelo, door direct na het Verkeerscentrum rechts te gaan maar er is een algeheel parkeerverbod ingesteld. Het is hier dus echt afgelopen.

Friezenberg
Onder het mom van een proef van Rijkswaterstaat zijn Elsenerveld en het aan de overzijde van de snelweg gelegen Friezenveld afgesloten.
In korte tijd ontvingen wij veel klachten over dit "experiment".

Rolenhof
Parking opgeheven per 1 juli 2003. Activiteiten verplaatsen zich mogelijk naar de carpoolplaats bij die volgende afrit (Grave/Bergharen)
Wijchen - Rolenhof (A326)

't Vaerland 
Overdag voornamelijk homo, 's avonds en 's nachts wel hetero stellen.
A59 Waalwijk >> Oosterhout tussen afrit 36 (Dussen/Sprang-Capelle) en afrit 35 (Waspik).

Is het afsluiten niet mogelijk dam plaatst RWS een hekwerk om de HOP te kunnen af sluiten:

Glimmermade
Glimmermade, na afrit Eelde
Hier wordt vooral in en rondom de auto's gecruised. Alleen het afwerken gebeurde in het achterliggende bos wat met hekken is afgesloten door Rijkswaterstaat

De Markte
Parkeerplaats de Markte: 't Meertje was al vanaf de snelweg niet meer bereikbaar. Nu staat er een hek waardoor deze voorheen drukke baan geheel niet meer bruikbaar is. A28 Zwolle >> Meppel

Galgenveld 
Galgenveld is de hele dag door interessant. Erg mooi en groot bosgebied. A27 Richting Breda: Galgenveld na afrit 17 (Oosterhout-Zuid) De parkeerruimte wel eens wat beperkt vanwege vrachtwagens die deze parkeerplaats opzoeken omdat het er veilig parkeren is vanwege de HOP! 
Rijkswaterstaat heeft de klaphekken die toegang geven tot de daar aanwezige homo-ontmoetingsplaats weggehaald en vervangen door hekwerk achter.
Bovendien heeft men ook nog eens camerabewaking aangebracht.

Ginkelse Zand
Het hele jaar door wordt er in de bossen achter het parkeerterrein volop gecruist.
In de zomer is er ook een enkele naaktrecreant wat verder het bos in te vinden.
Dit is een van de drukste ontmoetingsplaatsen in de wijde omgeving. Overdag en 's avonds de moeite waard.
Op maandagavond is het leeravond.
Snelweg A12 Arnhem - Utrecht, tussen de afritten Ede-Oost en Ede ligt het parkeerterrein.

Deze lijft heeft niet de pretentie om compleet te zijn maar het geeft wel een overzicht hoe Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu omspringt met HOP’s.

We hebben de ontmoedigingsinspanningen van Staatsbosbeheer nog niet eens vermeld, maar zij hebben ook talloze HOP's gesloten of ontmoedigd.

Mocht je nog een aanvulling weten dan horen we het graag.